Günlük Cilt Bakım Rutini Nasıl Olmalı ?

Neşe dolu sevgilerimi sizlere sunuyor ve merhabalar diyorum J Ah günler inanılmaz hızlı geçmiyor mu sizce de? Kimileriniz bana katlıyor, kimileriniz de günlerin geçmemesinden şikâyet ediyor olmalısınız. Ama hayatta herkesin bir koşuşturması var. Kimileri iş, kimileri çocuk, kimileri ders vs vs. Hepimizin hayatta bir stresi var.

E tabi bu strese cilt mi dayanır? Üstelik teneffüs ettiğimiz hava bu kadar kirliyken cildimiz de haliyle yıpranıyor. Peki, yıpranmasın diye ne yapmalıyız? Neler uygulamalıyız Kübra derseniz aslında çok basit.

Hepimizin bildiği ama kimilerimizin uygulamaya üşendiği, kimilerimizin düzenli kullanıma alışamadığı ama cildimiz için şart olan şeylerden bahsedeceğim bugün.



İlk olarak temizleme! Temizleme! Temizleme!
Evet, temizleme kesinlikle çok önemli. Makyajla uyumak, cildi yeteri kadar temizlememek, makyaj yapmadım bugün yıkamama gerek yok demek, yaptığımız en büyük yanlışlardan. Mutlaka mutlaka temizleme şart. Hayal edin, temizlenmeyen bir yağ damlası bir zaman sonra orada yerini sağlamlaştırır ve onu bir daha çıkaramazsınız. Ki dış yüzeyler sert temizlikle temizlenebildiği halde!
Oysa cildimiz çok nazik ve bizim en önemli hazinemiz. Temizlenmeyen veya düzgün temizlenmeyen cilt bir süre sonra size sinyaller verir. Yorulur, yıpranır. Cilt tipinize göre bir makyaj temizleyici seçin ve ardından bir temizleme jeliyle cildinizi iyice arındırın. Ben makyaj temizliği için Bioderma h2o ya da Sephora makyaj temizleme köpüğü,  temizleme jeli olarak ise Avene Cleanance Gel temizleme jelini kullanıyorum. Bioderma’dan sonra temizleyiciye ihtiyaç yok dense de açıkçası içim hiç rahat etmiyor. Yüzüme su çarparak ferahlığı hissetmezsem olmaz J 



Geldik 2.adıma. Tonikleme. Tonik önemli. Peki neden? Çünkü tonik cildimize son adım olarak cildinizdeki tüm kiri alarak, gözeneklerin genişlemesini engeller. E biz yüzümüzü yıkadık, çok da temiz oldu,  hala kir mi var ki tonik kiri alıyor? Evet, hala kir var! Ne yazık ki yüzümüzdeki her kir yıkayarak çıkmaz. Toniğin içerisindeki maddeler cildimizin temizlemeyle bile çıkmadığı tüm kiri çıkartır. Kalan kirler tonikle karşılaştıkları an eriyerek ciltten tamamen atılırlar. Gözenekler de tamamen temizlendiği için, artık kirler onları büyütemez. Ben tonik olarak Sephora’nın toniğini kullanıyorum.


Ve geldik son adıma. Nemlendirme. Cildimizin tüm kirini pisini attık ama, nemlendirmezsek cildimiz korunmasızlaşır. Bir çiçeğe su vermezseniz nasıl büyümesini, güzelleşmesini beklersiniz ki? Tıpkı cildimiz de bunun gibi işte. Cildimiz neme doymalı ki güzelleşsin. Kırışmamak mümkün değil ama en azından geciksin öyle değil mi? Kim erkenden yaşlanmak ister ki? Cildimiz neme doyduğunda hem dışarıya karşı koruma tabakasını oluşturacak, hem çabuk gerilmeyecek, bu şekilde de çabuk kırışmayacak. Üstelik fondöten sürdükten sonra ki pullanmalarınız da gidecek. Cildiniz doğal ışıltına kavuşacak. Nemlendirici olarak Loreal Skin Perfection serum ve nemlendiricisini kullanıyorum fakat bitmek üzere. Neminden memnun kalsam da güneş koruma faktörü içermemesi en büyük eksikliği olduğu için, yeni bir nemlendirici arayışı içerisindeyim.

E tabi ki cildinizdeki ölü deriyi atmak için haftada 1 kez peeling yapmayı da unutmuyoruz. Cildimiz sürekli kendini yeniliyor. Ölü deriyi ciltte barındırmak saçma olur öyle değil mi ? J Bunların yanında beğendiğiniz, kendi istediğiniz ya da cilt sorunlarınıza hitap eden maskerle de cilt bakımınızı desteklemenizi öneririm. Maskeler konusunda bir post yazmayı da düşünüyorum J

Uzun bir yazı oldu ama önemli ve atlanmaması gereken bir konu. Hala alışkanlık haline getirmediyseniz, gelecekte pişman olmamak için bugünden başlayın, ne kadar önemli olduğunu siz de anlayacaksınız J Sormak istedikleriniz, önerileriniz varsa alttaki kutucuğa yazın mutlaka J

Mutlu bir gün diliyorum.  Güzel kalın, enerjik kalın, takipte kalın..

Yorumlar

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kendin Yap: Yüz Temizleme Köpüğü / Köpük Sabun Nasıl yapılır ?

Blog Çekilişi: BirOje'de Çekiliş vaar!

Sephora'ya İade Nasıl Yapılmaz..