Kendin Yap: Far Bazı/Göz Bazı Nasıl Yapılır ?

Herkese merhabalaaar. Çok uzun zaman oldu bloga yazmayalı. Yaseminim yengoşum düğün telaşlarıyla uğraşıyor, ben de ALES'i atlat, kurslara koştur derken baya uzak kaldım buralardan. Amaaa boşluk bulup hemen bilgisayarı kaptıımmm veee burdayıımm. 

Lafı uzatmadan hemen konuya gireyim. Bugün ev yapımı far bazı ve lip balm yapacağıızz. 


Öncelikle Far bazından başlayalım. Far bazı farımızın renginin daha net çıkmasını ve kalıcılığının da artmasını sağlıyor. 
İşte malzemelerimiz;
- Yoğun kıvamlı vücut losyonu
- Fondoten
- Pudra
- Kapatıcı (isteğe bağlı)



Yoğun kıvamlı bir vücut losyonunu yaklaşık 1 çay kaşığı kadar alıyoruz, losyonun yarısı kadar fondoten, onun da yarısı kadar pudramızı ekliyoruz.

Kapatıcıdan birazcık tırtık koymamız yeterli. bu biraz daha kapatıcılık özelliğini arttıracak ve göz kapağının renk eşitlenmesini arttıracak. Fakat dediğim gibi şart da değil. 


Cıvık br kıvam elde etmemeniz gerekiyor, ama çok koyu da olmamalı, yoğun nemlendiricinizin biraz daha koyu kıvamlısını elde ettiniz mi tamamdııırr. 


İşte sonnuuuçç. Ta daaaa. Oğğ lalalala!  Fotoğrafta Nude Tude paletinden "Sexy" rengini denedim. soldaki bazsız, sağdaki altına baz üzerine uyguladığım far. Aradaki fark muhteşem değil mi ? 


Umarım beğenmişsinizdir. Her sorunuz, öneriniz için aşadaki kutucuk ve biz sizi sevgiyle bekliyoruz. Diğer postumda da Lip Balm yapımını anlatıcam. Mis kokulu lip balmınızı kolayca hazırlamak istiyorsanız okumanızı öneririm. 
Kendinize güzel bakın, takipte kalıınnn.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sephora'ya İade Nasıl Yapılmaz..

Sulu Boya Görünümlü Tırnak Deseni

Kendin Yap: Yüz Temizleme Köpüğü / Köpük Sabun Nasıl yapılır ?