Evde Doğal Maske Yapımı

Bugün size küçük ama etkili evde kendi kendinize yapabileceğiniz birkaç maske tarifi vereceğim..

Kılcal Damar Görüntüsünü Azaltmak İçin : At kestanesini rendeleyin, bir kavanoza koyun , üzerine çıkacak kadar susam yağı koyup güneş gören bir yerde 2 hafta bekletin. Beklettikten sonra süzün ve her gece yatarken yüzünüze sürün yüzünüzdeki kırmızı damarların azaldığını göreceksiniz..
Sivilceleri Azaltmak İçin: 1 çay kaşığı kuru maya (instant maya), 1 tane dövülmüş aspirin, üzerine macun kıvamına gelecek kadar limon suyu ya da oksijenli su. Bu karışımı 4 gün boyunca sivilcelerin olduğu yere üst üste sabah akşam uyguluyoruz ve sivilceler geçiyoooor :)
Gözenekleri Sıkılaştırmak İçin: ! adet kiviyi rendeliyoruz ve 1 tatlı kaşığı bal ile karıştırıyoruz. Daha sonra yarım limon suyunu sıkıp karışımı macun kıvamına getiriyoruz yüzümüze sürüp 20 dakika bekledikten sonra ılık su ile yıkıyoruz daha sonra soğuk su ile suratımıza şok yapıyoruz eğer buzunuz varsa yıkadıktan sonra yüzünüze buz uygulayın..
Doğal Ev Peelinigi:  Peeling işlemi ölü deriyi arındırmaktır cildi yeniler bu işlem içinde 1 çorba kaşığı mısır unu 1 çorba kaşığı kil ve günlük kullandığınız bir nemlendirici kremi karıştırıyorsunuz. Yedirerek cilde uyguluyorsunuz, daha sonra yıkayabilirsiniz. Cildi yeniler ve pürüzsüzleştirir.
Gözaltı Morlukları İçin: 1 adet elmayı rendeleyip peçeteye koyuyoruz. Burada peçetenizin suya dayanıklı olması çok önemli. Elmanın suyu peçeteye çıkınca peçeteyi gözlerinizin altına ya da yüzünüzde morluk bulunan herhangi bir bölgeye kompres yaparak görünümü azaltabilirsiniz..


Benim evde yaptığım uyguladığım doğal maskeler bunlar içlerinde ne olduğunu bilmediğiniz maskelere aman aman paralar vermenize gerek yok meyve ile limon ile yapabileceğiniz bu maskeleri gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz..
Takipte kalın, Hoşçakalın..

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sephora'ya İade Nasıl Yapılmaz..

Kendin Yap: Yüz Temizleme Köpüğü / Köpük Sabun Nasıl yapılır ?

Maybelline Baby Skin Instant Pore Eraser İncelemesi